Din Open Source Leverandør

Idia Advanced Igloo

 

Igloo er en ny måde at tænke computer management på. Væk er den daglige support og vedligeholdelse. Med Igloo kan du og din organisation koncentrere tid og ressourcer på at bruge computeren til det den er ment som - et hjælpemiddel i hverdagen.

Med Igloo starter computeren uden at benytte en harddisk. Der er ingen installation at bekymre sig om, ingenting som brugeren kan ødelægge eller rekonfigurere. Konfigurationen af hele systemet foregår via en hjemmeside vi stiller til rådighed.

Konfiguration af Igloo systemet foregår 100% via internettet i Iglooinator webapp'en Idia Advanced stiller til rådighed på www.idia.dk hjemmesiden, således at IT-administratoren kan koncentrer sig om support at personer og ikke systemer.

Idia Igloo Screenshot

Igloo og software

Software der kan benyttes er en komplet pakke inkl. nyeste Google Chrome og Firefox internet browser samt nyeste versioner af Open Office 3.3 tekstbehandling, Scribus DTP, Gimp billedbehandling, Audacity lydredigering, VLC medieafspiller m.m.

Igloo integration med Microsoft Windows er sømløs og Igloo fungere i multiplatform miljø vha. en simpel opsætning i DHCP serveren.

Idia anbefaler til undervisnings verdenen et multiplatform miljø, hvor Igloo fungere som simpel platform til stilskrivning/web research/billede-redigering m.m. og nogle få  Apple's Mac's vælges til mere seriøs multimedie produktion og podcasting.

 

This text will be replaced

 

Igloo på skoler

Især skoler kan med stor fordel benytte Igloo.

Her er nogle fakta som kan spare dig og din skole tusindevis af kroner og samtigtigt fjerne fokus fra IT-Supportens rolle og over på podcasting, Google Apps og andre visionære mål.

Stabil drift

- Igloo benytter ingen harddisk og starter som  nyinstalleret hver gang.

Ingen licens omkostninger

- ingen omkostninger til Microsoft.

Brug eksisterende computere

- med Igloo fungere maskiner med 512MB RAM og 400 Mhz CPU og du undgår den dyre udskiftning til nye computere.

Simple administration

- med Igloo administreres computerne via vor hjemmeside, ikke lokalt på skolen.

Simpelt og brugervenligt

- du bestemmer selv hvor avanceret du ønsker brugerfladen skal være. Igloo er 100% grafisk styret og let selv for et barn at benytte.

Super hurtig på billige nettops

- Igloo er en fantastisk kombination med Intel Atom nettop computere.

Try before you buy

- Prøv Igloo uden af binde dig.

Idia Igloo Overview

Win 7 og Mac

Hvis din skole ikke allerede er ved at omstille til Windows 7, da bør du tænke i disse baner. Minimum hardware kravene for Windows 7 er 1GHz CPU og 1GB RAM, men regn ikke med at en sådan computer er særlig brugbar, når brugeren har flere programmer åbne.

Du kan beregne at halvdelen af skolens computere skal udskiftes, med stor udgift til følge.

Igloo er en et alternativ du bør udforske og evt. indtænke Igloo til stilskrivning/web research/billede-redigering m.m. og nyindkøb af nogle få Apple iMac's eller MacBooks til seriøse multimedie og podcasting opgaver.


IglooPlan Site

Du specificere din ønskede Igloo opsætning via vores hjemmeside og vi bygger en Igloo til dig. Du står selv for implementeringen, der består af at opsætte en TFTP server (eller to) på dit netværk og lave simple ændringer i din DHCP server - vi levere naturligvis manualer til alle krævede opsætninger.

De maskiner du udvælger i din DHCP server vil nu starte med Igloo og ikke længere kræve support på selve klienten.

Ændringer i opsætning kræver at du igen specificere via vores hjemmeside og udskifter Igloo system filerne i TFTP serveren.

IglooPlan Omni

Vi levere det komplette system til dig og du skal nu blot sørge for at dit netværk virker. Vi opstiller en eller flere Igloo Servere på din lokation, hvorfra dine klient computere starter op. Opsætning og senere ændringer i opsætning bliver automatisk hentet via internettet til dine Igloo Servere og dermed dine computere.

Vi anbefaler denne løsning, da du kan begrænse den lokale IT-Support - 0% IT-Support. Du skal blot lave ændringer i opsætning på vores hjemmeside og slappe af.

Igloo Omni kan også omfatte opsætning af trådløst internet og automatiseret installations system til bærbare computere.

Klik for at læse mere om IglooPlan og priser.

 

Screenshot of Igloo in use

Lidt om det tekniske

Idia Igloo er en mikro Linux distribution, som klient computeren henter via PXE fra Igloo Serveren og udpakker til mellem 50 og 100 MB i RAM ved opstart.

Programmerne startes fra netværket og et hurtigt og stabilt netværk på minimum 100Mbit er nøvendigt.

Med et Gigabit netværk er Igloo yderst hurtig og programmer som Open Office åbnes på et enkelt sekund, da det hentes med 125MB/sek fra serveren.

Igloo Serveren opdateres og henter konfiguration fra Idia Iglooinatoren, et webaseret konfigurations interface, der tilgås via www.idia.dk. 

Ved præsentation giver Igloo indtryk af at gamle computere pludselig bliver lyn hurtige, da de ikke længere behøver at hente data fra ældre og langsomme harddiske.

Vi anbefaler

Vi anbefaler en kombination af Igloo, Apple Mac's og Google Apps som din skoles fremtidige  IT-strategi.

Kontakt os og få en uformel snak omkring din skole og fremtiden. Vi hjælper danske skoler med at få IT til at være en positiv oplevelse og aktiv medspiller. 


Download som PDF.

Download screenshot af Igloo.

Download screenshot af Igloo i brug.

Se demovideo.

Download stor demovideo (h.264, 40MB).

 

Se IglooPlan Priser eller kontakt Idia for yderligere information.